Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴،امير ساعدي داريان*- در ساعت 23.27 دقیقه روز چهارشنبه 29 آذرماه سال 1396 زلزله‌ای با بزرگی 5.2 در مقیاس ریشتر در سه کیلومتری ملارد رخ داد. عمق این زلزله در هفت کیلومتری سطح زمین بوده و منشأ این زلزله گسل جنوب کرج بود.
اطراف تهران سه گسل مهم ری، شمال تهران و مشاء وجود دارند. در صورت فعال شدن گسل ری، در مناطق جنوبی شهر تهران بزرگی زلزله 9 (در مقیاس ریشتر) و در مناطق شمالی، بزرگی زلزله بین 7 تا 8 خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در صورت فعالیت گسل شمال تهران، بزرگی زلزله در بخش شمالی شهر به 9 و در بخش جنوبی آن به 7 می‌رسد. این در حالی است که بخش بزرگی از شهر شاهد زلزله‌ای به بزرگی 8 خواهد بود. تحت فعالیت گسل مشاء، بخش عمده شهر تهران زلزله‌ای با بزرگی 7 را احساس خواهد کرد.
این بدان معناست که در صورت فعال شدن گسل مشا 20 درصد، در صورت فعال شدن گسل شمال تهران 35 درصد و در صورت فعال شدن گسل ری 55 درصد شهر ویران خواهد شد. با توجه به موقعیت قرارگیری گسل جنوب کرج و گسل شمال تهران احتمال اثرگذاری زلزله ملارد بر روی گسل شمال تهران و فعال نمودن آن بسیار بسیار زیاد است. مهم‌ترین گسلهای فعال تهران
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران (۱۳۹۰)، تعداد کل ساختمان‌های تهران حدود ۱۲۰۰۰۰۰ دستگاه است که حدود نصف این تعداد ساختمان‌های دارای اسکلت فولادی و یا بتنی هستند و الباقی ساختمان بنایی و یا نیمه اسکلتی هستند. 
مناطق 4، 16 و 20 دارای بیشترین تعداد ساختمان بدون اسکلت و بنایی هستند که بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر زلزله دارند. احتمالاً با بروز زلزله بالاتر از 7 ریشتر بیش از 60 درصد ساختمان‌های بدون اسکلت تخریب کامل خواهند شد. 
در تهران مناطق 10،17 و 14 دارای بیشترین تراکم جمعیتی و مناطق 4 و 5 دارای بیشترین تعداد جمعیت هستند.
بافت‌های فرسوده نیز حدود 6 درصد مساحت کل تهران را شامل می‌شوند که عمدتاً در مناطق 10، 12 و 17 هستند. این مناطق نیز با بروز زلزله بیش از 7 ریشتر دچار تخریب بالای 80 درصدی خواهند شد.
علاوه بر مشکلات موجود در ساختمان‌های قدیمی و بدون اسکلت مشکل دیگر تهران ساختمان‌های بلندمرتبه‌ای است که در حریم گسل ساخته‌شده‌اند. حدود 900 ساختمان بلندمرتبه با ارتفاع بیش از ده طبقه در تهران ساخته‌شده است.
بیش از نیمی از این ساختمان‌ها در مناطق 1،2،3 و 22 در محدوده حریم اصلی گسل شمال تهران قرار دارند. این ساختمان‌ها نیز مستعد خرابی در صورت بروز زلزله‌ای با بزرگی 7 ریشتر و بالاتر هستند.
و نکته نهایی آنکه به دلیل عدم رعایت اصول شهرسازی ازلحاظ عرض معابر، شریان‌های حیاتی، تعداد و توزیع ایستگاه‌های امدادی و ساختمان‌های مدیریت بحران و... و همچنین ترافیک شدید به دلیل ازدحام جمعیتی که قصد خروج از شهر را دارند، بازدهی عملیات امداد و نجات در شهر تهران بعد از وقوع زلزله بسیار کاهش میابد.
لذا با عنایت به جمیع موارد ذکرشده افزایش دقت و نظارت در صدور مجوزهای ساخت‌وساز و افزایش کیفیت و سطح ساخت‌وساز (که البته نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است) تنها راه‌حل مطمئن برای مقابله با زلزله پیش رو در تهران خواهد بود.
زلزله‌ای که قطع یقین رخ می‌دهد و بر اساس علم احتمالات چند سالی هم به تأخیر افتاده است و زلزله ملارد احتمال رخداد آن را بیشتر نیز کرده است.
*عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي تهران و فوق دکتري مهندسي عمران - سازه

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۶۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت شرور وحشت آفرین در غرب تهران

فرمانده انتظامی شهرستان ملارد از دستگیری شروری که اقدام به ایجاد احساس ناامنی و رعب و وحشت برای ساکنان این شهرستان کرده بود، خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ کیانوش نورمحمدی در تشریح جزئیات این خبر گفت: به اعلام یک مورد شرارت و ایجاد ناامنی در یکی از محلات شهرستان ملارد، رسیدگی به موضوع در دستورکار تیمی از ماموران پلیس این شهرستان قرار گرفت و در جریان تحقیقات اولیه مشخص شد که عامل این اقدام مجرمانه، یکی از اراذل و اوباش معروف این محدوده است که از مدتی قبل نیز تحت تعقیب پلیس بوده است.

وی با بیان اینکه در ادامه تحقیقات محل اختفای این فرد شرور مورد شناسایی قرارگرفت، گفت: در همین راستا نیز هماهنگی با مقام قضایی انجام و مجوزهای لازم اخذ شد، پس از آن تیمی از ماموران به مخفیگاه متهم در یکی از مناطق صفادشت شهرستان ملارد رفته و با اجرای این عملیات پلیسی این فرد شرور را دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند. همچنین در بازرسی از محل دستگیری این فرد چند قبضه سلاح سرد نامتعارف نیز کشف شد.

فرمانده انتظامی شهرستان ملارد با اشاره به بازجویی از متهم دستگیر شده در مقر انتظامی، گفت: این فرد در جریان بازجویی‌های صورت گرفته به جرم خود مبنی بر شرارت با سلاح سرد با هدف قدرتنمایی و ایجاد رعب و وحشت اعتراف کرد.

به گفته نورمحمدی برای متهم دستگیر شده پرونده‌ای تشکیل شد و این فرد برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد. تحقیقات تکمیلی ماموران انتظامی در این خصوص نیز همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • بازداشت شرور وحشت آفرین در غرب تهران
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • تخریب قلعه «هری‌پاتر» در اوکراین (+عکس)
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • زلزله سیرچ را لرزاند؛ اعزام ۲ تیم امدادونجات به منطقه
  • سنگلج در خطر است!
  • رئیس جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان ملارد معارفه شد