Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - استاندار تهران با بيان اينکه اکثر نقاط کشور روي گسل‌ است و بايد خانه‌ها را مقاوم کنيم، گفت: بايد با زمين‌لرزه زندگي کنيم.
به گزارش گروه اجتماعي خبرگزاري فارس استان تهران، محمدحسين مقيمي ظهر امروز در سخنراني قبل از خطبه‌هاي نماز جمعه ملارد اظهار داشت: سه روز قبل در استان‌هاي تهران، البرز، مرکزي و قم زمين‌لرزه‌اي احساس شد که مرکزيت اين زلزله در نزديکي شهرستان ملارد بود و مردم در اين مناطق به‌خصوص در شهرستان ملارد شب و روزهاي سختي را پشت سر گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي تصريح کرد: در واقع اين مناطق روي گسل‌هاي متعددي قرار گرفته است که تعدادي از آن‌ها فعال نيستند و اينکه چقدر فعال‌ شدن يک گسل روي گسل‌هاي ديگر تأثير مي‌گذارد، کار متخصصان امر زلزله‌شناسي بوده و بايد آن‌ها کارشناسي کرده و نظر بدهند؛ در يک جمله مي‌توانيم بگوييم که منطقه زلزله‌خيز است و با زمين‌لرزه بايد زندگي کنيم.
استاندار تهران افزود: کشور ما کشوري است که ازنظر زلزله‌خيزي جزو 10 کشور زلزله‌خيز دنيا محسوب مي‌شود و اين واقعيت را بايد همه بپذيريم که اين امکان هرگز وجود نخواهد داشت که گسل‌ها را جابه‌جا کرده و از وقوع زمين‌لرزه جلوگيري کنيم.
مقيمي بيان داشت: در کشوري مثل ژاپن تعداد زلزله‌هايي که در اين کشور احساس مي‌شود، بسيار بيشتر از کشور ماست و در زلزله‌اي که در اين کشور در شهر کوبه با شدت 6.5 ريشتر به وقوع پيوست، خسارات جاني و مالي بسيار زيادي را به همراه داشت اما آن‌ها از زلزله درس گرفته‌اند و تصميم گرفتند که شهرشان را در مقابل زلزله ايمن و مقاوم‌سازي کنند و تمامي امکاناتي از قبيل بيمارستان‌ها، پل‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز درماني، ساختمان‌هاي عمومي و پناهگاه‌ها در اين زلزله به‌طور کامل تخريب شد اما مردم ژاپن تصميم گرفتند که شهرشان را مستحکم بسازند و اين کار را با کمک علم روز و اعتماد به مهندسان و ناظران و همچنين رعايت قوانين ساختمان‌سازي به انجام رساندند.
وي تصريح کرد: بعدها در همين شهر زلزله‌اي به بزرگي هشت ريشتر که به‌هيچ‌عنوان قابل‌مقايسه با زلزله اول نيست و قدرت تخريب بالاتر نسبت به زلزله اول نبود به وقوع پيوست که اين شهر در مقابل زلزله هشت ريشتري کاملاً مقاومت کرد.

استاندار تهران ادامه داد: اگر ما اين واقعيت را بپذيريم که اکثر نقاط کشورمان روي گسل‌هاست و زلزله را تجربه کرده براي اطمينان داشتن از آينده خود، بايد به امر مقاوم‌سازي ساختمان‌ها در مقابل زمين‌لرزه دقت بيشتري داشته باشيم و امروز بايد اين تصميم را بگيريم که از تمامي متصديان امورات ساخت‌ و ساز بخواهيم که ساختمان‌هايي مستحکم و مقاوم در مقابل زلزله را در شهر احداث کنند.
مقيمي افزود: طي دو زلزله‌اي که در استان کرمان به وقوع پيوست، روستاهايي که ساختمان‌هاي خود را با طراحي و اعتماد به بنياد مسکن احداث کرده بودند به‌هيچ‌عنوان خرابي، آسيب، کشته و مصدومي نداشتند اما مراکز و سازه‌هايي که کمتر در امور ساختمان‌سازي به استحکامات توجه شده بود، شاهد خساراتي که گاهي هرگز جبران‌پذير نخواهند بود، شد.
وي تصريح کرد: به‌طورکلي همه بايد مطيع فرمول‌هاي ساختماني براي مقاوم‌سازي باشيم؛ از اعضاي شوراي شهر ملارد درخواست کردم که تمام تلاش خود را براي مقاوم‌سازي ساختمان‌هاي شهرستان ملارد برابر زلزله به کار ببندند، البته زلزله اخير ملارد خرابي نداشت و تنها سبب ترس و اضطراب مردم شد.

استاندار تهران افزود: طبيعي است که مردم به خيابان‌ها آمده و در پي اماکن امن باشند، اما کاري که لازم است انجام دهيم و نبايد از آن عدول کرد، اين است که از امروز همه مردم ملارد با هم‌فکري و هم‌جهتي بپذيريم که شهر را برابر زلزله ايمن کنيم.
مقيمي بيان کرد: اگر ساختمان ما مقاوم شد، برابر زلزله مشکلي نخواهد داشت و اين تنها راه زندگي در کنار گسل و زلزله است و در اين هفته مجدداً دوشنبه به ملارد آمده و جلسه ستاد مديريت بحران خواهم داشت و در آن جلسه با مديران شهرستان و مسؤولان ساخت‌ و ساز صحبت خواهيم کرد.
وي تصريح کرد: مردم نگران نباشند، اگر خداي ناخواسته اتفاقي افتاد، کارگروه‌هاي مديريت بحران سريع مي‌توانند به امور مديريتي خود بپردازند.
انتهاي پيام/ن

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۴۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاریاب کرمان لرزید

به گزارش خبرگزاری مهر، زمین‌لرزه ۴.۷ ریشتری در عمق ۹ کیلومتری زمین، حوالی فاریابِ کرمان را لرزاند.

کانون وقوع این زلزله در ۲۹ کیلومتری فاریاب، ۳۰ کیلومتری کهنوج و ۴۷ کیلومتری عنبرآباد در جنوب کرمان کرمان اعلام شده است.

هنوز از خسارت‌های احتمالی این زلزله خبری مخابره نشده است.

کد خبر 6094819

دیگر خبرها

  • بارش ۲۵ میلی‌متر باران در تویسرکان/ سامانه بارشی تا شنبه فعال است
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان