Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-02@04:47:40 GMT

استاندار تهران: باید با زمین لرزه زندگی کنیم

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۰۱۲۴۶

رویداد۲۴-استاندار تهران با بیان اینکه اکثر نقاط کشور روی گسل‌ است و باید خانه‌ها را مقاوم کنیم، گفت: باید با زمین‌لرزه زندگی کنیم.
  محمدحسین مقیمی ظهر امروز در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه ملارد اظهار داشت: سه روز قبل در استان‌های تهران، البرز، مرکزی و قم زمین‌لرزه‌ای احساس شد که مرکزیت این زلزله در نزدیکی شهرستان ملارد بود و مردم در این مناطق به‌خصوص در شهرستان ملارد شب و روزهای سختی را پشت سر گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی تصریح کرد: در واقع این مناطق روی گسل‌های متعددی قرار گرفته است که تعدادی از آن‌ها فعال نیستند و اینکه چقدر فعال‌ شدن یک گسل روی گسل‌های دیگر تأثیر می‌گذارد، کار متخصصان امر زلزله‌شناسی بوده و باید آن‌ها کارشناسی کرده و نظر بدهند؛ در یک جمله می‌توانیم بگوییم که منطقه زلزله‌خیز است و با زمین‌لرزه باید زندگی کنیم.
 
استاندار تهران افزود: کشور ما کشوری است که ازنظر زلزله‌خیزی جزو 10 کشور زلزله‌خیز دنیا محسوب می‌شود و این واقعیت را باید همه بپذیریم که این امکان هرگز وجود نخواهد داشت که گسل‌ها را جابه‌جا کرده و از وقوع زمین‌لرزه جلوگیری کنیم.
 
مقیمی بیان داشت: در کشوری مثل ژاپن تعداد زلزله‌هایی که در این کشور احساس می‌شود، بسیار بیشتر از کشور ماست و در زلزله‌ای که در این کشور در شهر کوبه با شدت 6.5 ریشتر به وقوع پیوست، خسارات جانی و مالی بسیار زیادی را به همراه داشت اما آن‌ها از زلزله درس گرفته‌اند و تصمیم گرفتند که شهرشان را در مقابل زلزله ایمن و مقاوم‌سازی کنند و تمامی امکاناتی از قبیل بیمارستان‌ها، پل‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز درمانی، ساختمان‌های عمومی و پناهگاه‌ها در این زلزله به‌طور کامل تخریب شد اما مردم ژاپن تصمیم گرفتند که شهرشان را مستحکم بسازند و این کار را با کمک علم روز و اعتماد به مهندسان و ناظران و همچنین رعایت قوانین ساختمان‌سازی به انجام رساندند.
 
وی تصریح کرد: بعدها در همین شهر زلزله‌ای به بزرگی هشت ریشتر که به‌هیچ‌عنوان قابل‌مقایسه با زلزله اول نیست و قدرت تخریب بالاتر نسبت به زلزله اول نبود به وقوع پیوست که این شهر در مقابل زلزله هشت ریشتری کاملاً مقاومت کرد.
 
استاندار تهران ادامه داد: اگر ما این واقعیت را بپذیریم که اکثر نقاط کشورمان روی گسل‌هاست و زلزله را تجربه کرده برای اطمینان داشتن از آینده خود، باید به امر مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در مقابل زمین‌لرزه دقت بیشتری داشته باشیم و امروز باید این تصمیم را بگیریم که از تمامی متصدیان امورات ساخت‌ و ساز بخواهیم که ساختمان‌هایی مستحکم و مقاوم در مقابل زلزله را در شهر احداث کنند.
 
مقیمی افزود: طی دو زلزله‌ای که در استان کرمان به وقوع پیوست، روستاهایی که ساختمان‌های خود را با طراحی و اعتماد به بنیاد مسکن احداث کرده بودند به‌هیچ‌عنوان خرابی، آسیب، کشته و مصدومی نداشتند اما مراکز و سازه‌هایی که کمتر در امور ساختمان‌سازی به استحکامات توجه شده بود، شاهد خساراتی که گاهی هرگز جبران‌پذیر نخواهند بود، شد.
 
وی تصریح کرد: به‌طورکلی همه باید مطیع فرمول‌های ساختمانی برای مقاوم‌سازی باشیم؛ از اعضای شورای شهر ملارد درخواست کردم که تمام تلاش خود را برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های شهرستان ملارد برابر زلزله به کار ببندند، البته زلزله اخیر ملارد خرابی نداشت و تنها سبب ترس و اضطراب مردم شد.
 
استاندار تهران افزود: طبیعی است که مردم به خیابان‌ها آمده و در پی اماکن امن باشند، اما کاری که لازم است انجام دهیم و نباید از آن عدول کرد، این است که از امروز همه مردم ملارد با هم‌فکری و هم‌جهتی بپذیریم که شهر را برابر زلزله ایمن کنیم.
 
مقیمی بیان کرد: اگر ساختمان ما مقاوم شد، برابر زلزله مشکلی نخواهد داشت و این تنها راه زندگی در کنار گسل و زلزله است و در این هفته مجدداً دوشنبه به ملارد آمده و جلسه ستاد مدیریت بحران خواهم داشت و در آن جلسه با مدیران شهرستان و مسؤولان ساخت‌ و ساز صحبت خواهیم کرد.
 
وی تصریح کرد: مردم نگران نباشند، اگر خدای ناخواسته اتفاقی افتاد، کارگروه‌های مدیریت بحران سریع می‌توانند به امور مدیریتی خود بپردازند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۱۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه هم میهن در گزارشی نوشت؛

برخی از مردم تهران بر آن عقیده بودند که نمایندگان مجلس – حداقل نمایندگان مردم تهران در مجلس – باید این موضوع را از احمد وحیدی، وزیر کشور و سازمان‌های نظارتی پیگیری کنند. با وجود این مطالبه اما نمایندگان مجلس در آخرین روزها از وجود این قرارداد نجومی اظهار بی‌اطلاعی کردند و برخی از آنها این موضوع را در حد خبرهای منتشرشده در رسانه‌ها پیگیری کردند و حاضر نشدند به آن واکنش نشان دهند؛ درحالی‌که برخی از اعضای سابق شورای شهر تهران در مجلس حضور دارند و از اهمیت این قرارداد باخبر بودند. از سوی دیگر انتظار می‌رفت به دلیل اهمیت تهران به عنوان پایتخت ایران و تاثیری که بر دیگر شهرها می‌گذارد، اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به این موضوع ورود پیدا کنند اما اینطور به نظر می‌رسد که حمل و نقل عمومی شهر تهران برای نمایندگان خودروسوار مهم نیست.

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین به هم‌میهن گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

او افزود: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»

علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد. رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.»

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901620

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • رئیس جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان ملارد معارفه شد