Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ دفتر بررسی مخاطرات زمین ‌شناسی، زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی کشور نتایج تحقیقات اولیه خود را در زمین‌لرزه ملارد- مشکین ‌دشت با بزرگای 5.2 منتشر کرد. این زلزله در ساعت 23 و 27 دقیقه شامگاه چهارشنبه 29 آذر ماه جاری در حوالی مرز دو استان تهران و البرز به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف این پژوهش، بررسی تاثیر زمین‌لرزه بر روی آب‌های زیرزمینی و چشمه‌های متاثر شده بین شرق گسل ماهدشت و غرب گسل شمال تهران و گسل‌های پیرامون و پایش و رصد گسل شمال تهران بوده است.

حرکت صفحات پوسته زمین بر روی گسل‎‌ها افت و خیز سطح آب چاه‌ها، تغییر دمای آب و آزاد شدن احتمالی عناصر "رادون" سنگ‌ها در آب را به دنبال دارد و کارشناسان دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی، زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی درصدد هستند تاثیرات احتمالی حرکت گسل ماهدشت-جنوب کرج را در آب زیرزمینی و چاه‌های منطقه بررسی کنند.

تیم تحقیقاتی در این مطالعات موقعیت چشمه‌ها و چاه‌های منطقه را تعیین کردند و قابلیت هدایت الکتریکی آب که نسبت مستقیم با میزان مواد محلول در آب دارد (EC) و همچنین پایش پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب‌های زیرزمینی را با شناسایی ناهنجاری‌های مرتبط (PH) مورد مطالعه قرار دادند. علاوه بر آن پارامترهای ژئوشیمیایی توسط کارشناسان گروه آزمایشگاه ژئوشیمی سازمان زمین‌شناسی در حال مطالعه است تا تغییر احتمالی یون‌های موجود در آب مشخص شود.

دکتر امیر شمشکی یکی از محققان این تیم با بیان اینکه از گذشته بانک اطلاعاتی کاملی در این زمینه وجود نداشته است، اظهار کرد: قرار بر این استکه در چاه‌ها و آب‌های زیرزمینی مابین شرق گسل ماهدشت و غرب گسل شمال تهران و گسل‌های پیرامون آن هر یک ماه یک‌بار نمونه‌برداری انجام شود.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: مطالعه و مقایسه اعداد اندازه‌گیری شده با سوابق موجود در آرشیو، تغییرات چشمگیری را تاکنون نشان نداده است.

شمشکی رشد و پایش پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب‌های زیرزمینی را با شناسایی ناهنجاری‌های مرتبط با فعالیت‌های لرزه‌ای به عنوان یکی از روش‌هایی عنوان کرد که در دنیا از چند دهه اخیر مورد توجه پژوهشگران عرصه پیش‌نشانگری زمین‌لرزه قرار دارد.

این مطالعات به همت امیر شمشکی، سید علی حسینی، یوسف محمدی و مسعود زمانی پدرام از محققان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی اجرایی شده است.

منبع: ایسنا

202

آب های زیرزمینی تحت تاثیر زلزله ملارد تغییرات چشمگیر

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۶۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین لرزه فاریاب خسارتی نداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف میرشکاری سلیمانی گفت: پس از زمین لرزه ۴.٧ ریشتری صبح امروز اعضای ستاد بحران به صورت میدانی به پایش منطقه پرداختند که خوشبختانه این زمین لرزه بدون خسارت بود.

وی افزود: کلیه نیروهای امدادی و اعضای ستاد مدیریت بحران در آماده‌باش کامل هستند.

صبح امروز زمین‌لرزه ای به قدرت ۴.۷ ریشتری در عمق ۹ کیلومتری زمین، حوالی شهرستان فاریاب کرمان را لرزاند.

کد خبر 6094911

دیگر خبرها

  • حقایق پنهان درباره ماه
  • زمین لرزه فاریاب خسارتی نداشت
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتی در فاریاب استان کرمان
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!